آموزش کارآفرینی به کودکان چه تأثیراتی در آینده فرزندان دارد؟
27 آوریل 2020
آموزش کارآفرینی به کودکان ، با بالا بردن سواد مالی آنها را با مفاهیمی همچون پول، سرمایهگذاری، استراتژی کسب و کار ، وام و بودجه آشنا میکند. در کنار این مفاهیم مهارتهای مهمی همچون حل مسئله ، ریسکپذیری، ایدهپردازی، هدفگذاری و کار گروهی نیز به کودک انتقال مییابد. داشتن مهارتهای مذکور میتواند نقش مهمی در آینده فرزندان ایفا کند.
آموزش کارآفرینی به کودکان
یکی از وظایف معلمان، آموزش مهارتهای اجتماعی و کسب و کار است. با توجه به رشد روزافزون فناوری، باید اصولی مانند کارآفرینی، نوآوری، تفکر نقادانه و حل مسئله در مقاطع ابتدایی و متوسطهی اول به دانش آموزان آموزش داده شود. هرچند تدریش موارد اینچنینی هرگز در شرح وظایف معلمان نبوده است، فراگیری این مهارتها به منظور رشد و آمادهسازی جوانان برای فرصتهای آینده، بسیار ضروری است.
تحقیقات نشان داده است که کارگاههای آموزش کارآفرینی به کودکان در سنین پایین فواید بسیاری دارد. برای مثال، در مطالعهای که روی ۳۳۰ مدرسه ابتدایی در ایرلند انجام گرفت، ۸۷ درصد از معلمان گزارش دادند که دانشآموزان آنها پس از شرکت در دورههای کارآفرینی اعتماد به نفس بیشتری پیدا کردهاند و ۶۶ درصد از آنها پیشرفت چشمگیر در مهارتهای ارتباطی و کار گروهی دانشآموزان را گزارش کردند.
شرکت دادن فرزندان در دورههای آموزش کارآفرینی به کودکان میتواند مزایای زیادی داشته باشد که در ادامه به تعدادی از نتایج قطعی آن میپردازیم.
۱. تربیت اخلاق حرفه ای
در دوره ها و کارگاههای کارآفرینی کودک در معرض بازیها و فعالیتهایی ببا موضوع کارآفرینی قرار میگیرد. او از این طریق رفته رفته اصول حرفهای و شغلی را میآموزد.
فرصت انجام عملی کارها و مواجههی صبورانه با مشکلات از جمله مواردی است که کودکان با شرکت در کارگاه کارآفرینی در حوزهی اخلاق حرفهای فرا میگیرند. قطعا فراگیری این مهارتها در سنین پایین نقش بهسزایی در آینده فرزندان خواهد داشت.
۲. درک ارزش پول
از بزرگترین مزایای آموزش کارآفرینی به کودکان این است که آنها برای پول ارزش بیشتری قائل خواهند شد. کودکانی که که کار میکنند به دلیل آشنایی با مسائل مرتبط یا پول، آن را به آسانی از دست نمیدهند. اگر کودک شما نیز با سختیهای پول در آوردن و خلق ارزش آشنا شود، در آینده پولهای شما و خود را هدر نخواهد داد.
۳. رشد تفکر خلاق
در مدل سازی کسب و کار، کودک با مشکلات مرتبط با راهاندازی و مدیریت کسب و کار آشنا میشود. او میآموزد که با تفکر خلاق چگونه مشکلات را دسته بندی کرده و برای هریک راه حلی پیدا کند. تفکر خلاق و توانایی حل مسئله دو مهارتی هستند که از این طریق در کودک تقویت خواهند شد.
۴. آموزش سواد مالی به کودکان
کودکان باید از همان سنین پایین با انواع پول و سرمایه آشنا شوند. میتوان کودکان را به ایجاد کسب و کارهای کوچک برای خودشان تشویق کرد و سپس برای اولین بار نحوهی پرداخت و درآمدزایی را به آنها آموزش داد. میتوان با چاپ عکس پولها مختلف ضمن آموزش نحوه مراقبت از پول، بازیهای مختلف کسب و کار را با آنها انجام داد از این طریق سواد مالی کودکان را بالا برد. در موسسه پل استار واحد پولی ابتکاری پولوپ و بازی اختصاصی اوگا به همین منظور طراحی و تولید شدهاند.
۵. بهبود مهارت های اجتماعی
یک کارآفرین باید از فن بیان مناسبی برخوردار باشد. در دورههای آموزش کارآفرینی به کودکان مهارت فن بیان از جمله مهارتهایی است که روی آن تأکید میشود. امروزه به دلیل رواج بیش از حد شبکههای اجتماعی توانایی برقراری ارتباط کلامی در افراد کاهش پیدا کرده است. آموزش فنون مذاکره و سخنرانی میتواند این خلأ را به خوبی پر کند.
۶. یادگیری هدف گذاری
بسیاری از بچهها عادت دارند کارها را نیمهتمام رها کنند و معمولا حوصلهی کافی برای رسیدن به هدف ندارند. در کارگاه های آموزش کارآفرینی به کودکان، اصول برنامه ریزی صحیح و هدف گذاری به کودکان آموخته میشود و طی آن فرزندان شما یاد میگیرند که چگونه بدون افت انگیزه برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنند. فراگیری این مهارت آینده فرزندان را از نظر هدفمند بودن تضمین خواهد کرد.
در پایان، جا دارد اشارهای داشته باشیم به گفتههای کامرون هرولد در سخنرانی تد با عنوان «کودکان را کارآفرین بار بیاوریم». او در این سخنرانی گفت:
ما به جای اینکه به کودکان خود ماهیگیری یاد بدهیم و تمام زندگی آنها را تضمین کنیم، به آنها ماهی میدهیم. اگر ما کودکانی که استعداد کارآفرینی دارند را پیدا کرده و سعی کنیم این مهارت را در آنها شکوفا کنیم و آموزشهای لازم را برای کارآفرین شدن به آنها بدهیم، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.