هوش مالی راز موفقیت نسل آینده

27 جولای 2018

بدون شک یکی از رموز موفقیت نسل آینده تقویت هوش مالی است. نخستین محل یادگیری مهارت های ارتباطی و مالی بچه ها محیط خانه است. در واقع کودکان مانند یک آینه عمل می کنند و از رفتار والدین الگو برداری می نمایند. شاید هرگز درباره مسائل مالی با آنها صحبت جدی صورت نگیرد و فقط مبالغی مشخص به عنوان پول توجیبی برایشان درنظر بگیرید اما بدون شک آنها به نحوه پس انداز، خرج کردن، پرداخت بدهی ها، قرض دادن و یا گرفتن شما و اوضاع اقتصادی محیط اطراف دقت می نمایند.


   
متاسفانه نظام آموزش و پرورش کشور به گونه ای طراحی نشده است که فرزند شما را برای ورود به زندگی اجتماعی آماده سازد ویا راهکارهای مناسب مقابله با مسائل و چالش های زندگی فردی و اجتماعی در حوزه های فرهنگی و اقتصادی را به وی بیاموزد. بدون شک این یک ضعف در سیستم آموزشی محسوب می گردد و مسئولیت شما بعنوان والدین نسل آینده را بیش از پیش پراهمیت می سازد.

از سوی دیگر با نگاهی گذرا به جامعه و محیط اطراف خود بوضوح مشاهده می کنیم که چه بسیارند تحصلکرده های فقیر و چه زیادند ثروتمندان با حداقل تحصیلات و این خود مبین این موضوع است که که میزان تحصیلات به تنهایی قادر نیست موفقیت مالی شما را تضمین نماید. طبق تحقیقات پژوهشگران چنانچه در سنین پایه به آموزش و پرورش هوش مالی کودک و نوجوان اهتمام ورزید بی شک این مهارت در وجود فرد نهادینه می شود و می تواند در موفقیت نسل آینده نقش بسزایی ایفا نماید.

گام اول در این مسیر بدون شک ارائه تعریف صحیح از پول و ثروت است. در بسیاری از جوامع مرسوم است که پول و ثروت اندوزی را رفتاری اهریمنی برشمرده و آنرا مانع دستیابی به معنویات و خوشبختی حقیقی معرفی می نمایند. بارها شینده اید که می گویند کی گفته پول خوشبختی میاره؟ اما فراموش نکنیم که بی پولی می تواند با خود غم و اندوه به همراه آورد. کسب روزی حلال و پس انداز و صرف پول در مسیر درست و کمک به بشریت نه تنها امری نکوهیده نیست بلکه عملی پسندیده است.

راهکارهایی برای تقویت هوش مالی

چه خوبست از همان سنین پایه کودکان رابا جهان پیرامونش آشنا سازیم، نقشه کره زمین تهیه کنید و کودک را با نام کشورها، پایتخت ها، پرچمها و پول رایج آنها در قالب یک بازی و سرگرمی آشنا سازید.

  

تعریف مبلغی مشخص بعنوان پول توجیبی علاوه به اینکه کودک شما را مستقل و با اعتماد بنفس بار می آورد به او فرصت می دهد تا با مفاهیم چون دخل و خرج، پس انداز آشنا شود.

کودکانی که بصورت هفتگی یا ماهانه مبلغی منظم و مشخص بعنوان پول توجیبی دریافت می نمایند تمایل بیشتری برای پس انداز کردن دارند.

اغلب پس انداز کودکان با هدفی برای خرید همراه است چه خوبست به آنان تورم هم معرفی کنیم. وقتی بدانند قیمتها ثابت نمی ماند و قیمت دوچرخه وقتی متولد شدند با پارسال و امسال و بدون شک سال بعد متفاوت خواهد بود در روند پس انداز و پول اندوزی آنان تحولی شگرف مشاهده خواهید کرد.

روشهایی برای بدست آوردن پول به کودک معرفی کنید، البته منظور ما این نیست که او را شرطی نمایید که اگر فلان کار خوب را انجام دهی به تو پول می پردازیم این روش شاید در ظاهر کودک را ترغیب به انجام امورات محوله نماید اما در ادامه دیگر انجام امور بصورت رایگان و خیریه برایش بدون صرفه و کم اهمیت می گردد.

و در نهایت فراموش نکنید فرزندان رفتار شما را بدرستی مشاهده و الگوبرداری می نمایند. چنانچه به او بیاموزید که پول ابزاریست ارزشمند و موهبت الهی که با تلاش بسهولت قابل تحصیل است در واقع قدرت جذب خوشبختی و سعادت را به او آموزش داده اید. از سوی دیگر اگر به او بقبولانید که پول چرک کف دست است و بی ارزش در ضمیرناخودآگاهش نهال دوری و نفرت از پول می نشانید.